Colofon

6510.nl is een initiatief van Berry de Jager en Robert-Jan Mersch.

Auteursrecht

Alle rechten voorbehouden. Het auteursrecht van alle teksten ligt bij de respectievelijke auteurs. Voel je echter vrij om de assembly-broncode te gebruiken in je eigen projecten.

Berry de Jager

Zijn passie voor computers is ontsproten door de Commodore 64, in zijn optiek de beste en de mooiste computer ooit. Het Haags Gemeentemuseum had in de jaren ’80 een aantal computers klaar staan als poorten naar de nieuwe dimensie: “de digitale wereld”. Dit met als doel bezoekers te doen  verwonderen met de pracht en praal wat een prompt kan doen, dat is gelukt. Gefascineerd door het emotieloos aangezicht van enkel karakters op het amberkleurige scherm bezocht Berry met grote regelmaat het museum. Na geruime tijd achter de computers (Commodore 64, Tandy TRS-80 en de BBC Acorn) van de jeugdvrienden en de Commodore VIC-20 van zijn oom Indonesische John wist hij het: “Ik wil een computer!”, maar spelletjes interesseerde hem niet echt. Op een zomerse dag kwam zijn vader thuis het beste cadeau wat een jeugdige jongen (of oudere man) kan krijgen voor zijn verjaardag, de Commodore 64 en niet veel weken later een Commodore 1541 diskdrive. Zijn leven is begonnen, opnieuw geboren met een flinke dosis interesse in de bits en bytes. Het begon met uitzoeken, zonder internet overigens, hoe deze C64 werkte en als snel creëerde hij zijn eerste prutsels in Turbo Assembler. Na een aantal jaren de eind jaren ’80 de C64-scene (zie profiel op CSDB) te hebben beleefd verschoven zijn interesses… maar echter ben is de liefde voor de Commodore 64 nimmer bekoeld… en dat zal ook wel nooit gebeuren.

Robert-Jan Mersch

Zelfstandig ontwerper, ontwikkelaar en trainer. Creatief autodidact. Begon op tienjarige leeftijd met het onderwerpen van computers en doet dat nog steeds. Sinds 1989 actief in de demoscene. Oprichter van de demoscenegroepen Jetset (1990) en Paradox Styling Dept. (1993). Houdt van schrijven en interactieve fictie.

Contact

IRC: #6510 (IRCnet)
Twitter: @6510nl